Nomineer jouw boom voor het burgeronderzoek 'Bomen zijn cool'.

Heb jij een boom in jouw tuin? Dan kan je die nomineren voor het project 'Bomen zijn cool'. Met dit project willen UAntwerpen en Antea Group onderzoeken hoe bomen op privaat domein kunnen bijdragen aan een leefbare stad.

  • Bewoners, Professionals, Scholen, Kinderdagverblijven
  • Nomineer jouw boom vandaag nog 08/03/2023, 00:00 uur

We begrijpen steeds meer hoe belangrijk groen in het algemeen en bomen in het bijzonder zijn voor een leefbare stad. Bomen groeien niet alleen in de openbare ruimte, ze brengen ook koelte van achter de huizen, in privétuinen. Daarover is nog niet zo veel geweten. Daarom organiseren Universiteit Antwerpen en Antea Group, met steun van het Klimaatfonds stad Antwerpen het project 'Bomen zijn cool'. 

Antwerpenaren die een of meerdere bomen in hun tuin hebben, kunnen die nomineren om deel te nemen aan dit onderzoeksproject

Het projectteam zal uit de ingediende bomen een selectie maken. Die bomen zullen dan gedurende de lente, zomer en herfst van 2023 opgevolgd worden. Met kleine sensoren zal de luchttemperatuur onder en in de buurt van de boom gemeten worden. Op het einde van het project weet je precies hoeveel effect jouw boom heeft op de temperatuur. Wordt burgerwetenschapper en nomineer dus zeker jouw boom!

Meer info en inschrijven

Projectleiding Sarah en Karen leggen uit in dit artikel waarom het een goed idee is om jouw boom te nomineren.

Lees alle informatie over het project en nomineer je boom op www.bomenzijncool.be

 

 

Hoe cool is jouw boom?

Bewoners, Scholen, Kinderdagverblijven, Professionals

Lees meer

Iets fout of onduidelijk in dit artikel

Laat het ons weten