Infomoment Klimaatfonds

Het Klimaatfonds Antwerpen lanceert 2 nieuwe oproepen voor 2022. Op het infomoment krijg je meer duiding bij de werking van het fonds en de oproepen. Professionals die interesse hebben voor de oproep ‘klimaatadaptatie op private percelen’ kunnen aansluitend terecht op een netwerkmoment.

  • Professionals, Ondernemers, Bewoners
  • 24/02/2022, 12:30 uur

Antwerpen wil een voortrekkersrol blijven spelen in de strijd tegen klimaatopwarming. Dat blijkt uit de hoge ambities in het Klimaatplan 2030. Bedrijven, organisaties en bewoners(collectieven) kunnen hieraan meewerken. Daarom lanceert het Klimaatfonds nieuwe oproepen voor vernieuwende klimaatprojecten.

2 nieuwe oproepen voor het Klimaatfonds

Voor de open oproep Antwerpen Klimaatstad kan iedereen een dossier indienen. Zowel ondernemers, organisaties als (georganiseerde) burgers komen in aanmerking om een innovatief klimaatproject voor te stellen.

Daarnaast loopt er ook een thematische oproep ‘klimaatadaptatie op private percelen’ die zich richt op professionals (ondernemers of organisaties) die hun kennis en expertise inzetten om eigenaars van private percelen aan te zetten om meer ruimte te voorzien voor water en groen op hun perceel. 

Info- en netwerkmoment

Werk je zelf of werkt jouw bedrijf, organisatie, vereniging… aan een project dat past binnen een van deze oproepen? Schrijf je dan hieronder in op het online infomoment. Je krijgt er meer informatie over de werking van het Klimaatfonds en de twee oproepen. Je kan er terecht met al jouw vragen en maakt er kennis met andere mogelijke indieners en de projectleiders van de stad. 

Ondernemers of (leden van) organisaties die interesse hebben in de thematische oproep ‘klimaatadaptatie op private percelen’, kunnen aansluitend ook terecht op een netwerkmoment voor professionals.  

Schrijf je via dit e-formulier in voor zowel het info- als het netwerkmoment.

Nog vragen?

Dan kan je die stellen aan duurzame.stad@antwerpen.be.

Presentaties Infomoment van 24 februari

Kon je er niet bij zijn op 24 februari tijdens het infomoment over de oproepen van het Klimaatfonds? Dan kan je hier de presentaties bekijken. Heb je nog vragen? Stel ze dan via duurzame.stad@antwerpen.be.

15 apr.
Thematische oproep voor professionals: Klimaatadaptatie op private percelen

Professionals, Ondernemers

Lees meer

14 apr.
Nieuwe open oproep voor klimaatprojecten

Ondernemers, Professionals, Ondernemers

Lees meer

Iets fout of onduidelijk in dit artikel

Laat het ons weten