Hoge gas-en elektriciteitsrekening? Zo stap je over!

Veranderen van energieleverancier kan snel en eenvoudig. De stad helpt je vergelijken. Je nieuwe energieleverancier regelt de overstap met je huidige leverancier. Je kan op elk moment overstappen, zonder boete.

Overstappen op 1-2-3

Neem je laatste jaarlijkse gas- en/of elektriciteitsrekening bij de hand. Daarop staat je effectieve verbruik in kWh (Kilowattuur) voor elektriciteit en/of aardgas. Dit cijfer zorgt ervoor dat je goed tussen leveranciers kan vergelijken.

Vind je je verbruik niet meer? Dan kan je dat gratis opvragen bij distributienetbeheerder Fluvius.

Stap zelf over

  • Doe de V-test en vind jouw ideale energieleverancier. De V-test vermeld ook de (tijdelijke) kortingen die leveranciers aanbieden. Hulp nodig bij het invullen? Lees dan ons stappenplan voor het invullen van de V-test. Na de V-test neem je zelf contact op met je gekozen leverancier om een nieuw contract af te sluiten. 
  • Of surf naar de sites Mijnenergie.be of Energie-Vergelijker.be. Deze sites kregen een kwaliteitslabel van de CREG, wat wil zeggen dat de resultaten die zij weergeven overeenkomen met diegene die je zou krijgen via de V-test. Deze sites mogen bovendien nog extra kortingen toekennen als je via hen een contract aangaat met een nieuwe energieleverancier.
  • Via een groepsaankoop ligt de besparing meestal nog hoger. Regelmatig worden er door organisaties zo'n samenaankopen opgezet.

Kies bij voorkeur voor groene energie. Zo bespaar je geld én het milieu. Een overzicht van écht groene leveranciers, vind je op www.mijngroenestroom.be, waar Greenpeace de Belgische aanbieders rangschikte.

Energieteam - OCMW Antwerpen

Heb je het even moeilijk om je energiefactuur te betalen? Neem dan contact op met het Energieteam van OCMW Antwerpen. Je leest hier welke steun er is om water en energie betaalbaar te houden.

  • Enkel op afspraak: bel naar 03 298 13 40 of mail naar energieteam@antwerpen.be
  • Energieteam - OCMW Antwerpen, Clara Snellingsstraat 27, 2100 Deurne
Gratis Energie Advies aan huis

Lees meer

Stappenplan om een goedkopere energieleverancier te vinden

Lees meer

Iets fout of onduidelijk in dit artikel

Laat het ons weten