Workshops milieu en klimaat voor secundaire scholen

Klassen uit de tweede en derde graad kunnen in het EcoHuis interactieve workshops rond verschillende milieu- en klimaatthema's volgen.

Wil je met je klas op een interactieve manier aan de slag rond milieu en klimaat? EcoHuis Antwerpen iedt verschillende workshops aan. Bekijk hieronder het aanbod en boek jouw workshop naar wens. De workshops houden rekening met de eindtermen. 

Boek een workshop

Via dit formulier boek je één of meerdere workshops uit het aanbod. Reserveer per klas en minstens 3 weken op voorhand.

Boek nu 

KlimaatMissie

Ga je mee op KlimaatMissie? In deze workshop gaan de leerlingen op ontdekking door de interactieve expo 'Antwerpen voor Klimaat'. Hier leren ze hoe ze zelf kunnen bijdragen aan een klimaatvriendelijke wereld en wat de stad daarvoor doet. In groep bespreken ze de oorzaken en gevolgen van de klimaatverandering, welke gevoelens ze daarbij hebben en welke oplossingen ze zien.

De workshop wordt op maat van kennis en niveau van de leerlingen gegeven. Voor- en naverwerking in de klas is mogelijk aan de hand van het lespakket KlimaatLINK

Thema: klimaat
Duur: 2 uur
Begeleider: Goodplanet

De workshop wordt begeleid door een gids. Er wordt wel een actieve inbreng verwacht van de leerkracht(en).

Screen de stad, klik de toekomst

Meer dan drie miljard mensen wonen in een stedelijke omgeving. Dit heeft gevolgen op sociaal, economisch, ecologisch en cultureel vlak. Hoe houden we de stad leefbaar? Dat is hét duurzaamheidsvraagstuk van morgen.

In de workshop 'screen de stad, klik de toekomst', brengen leerlingen actief problemen in kaart en ontdekken ze hoe een duurzame stad er kan uitzien. Ze gaan op onderzoek in de buurt van het EcoHuis. Via opdrachten bekijken ze hoe het gesteld is met de mobiliteit, groen, en de sfeer in de buurt: ontdekken ze hier verrassende voorbeelden als inspiratie voor de toekomst of is er nog veel werk aan de winkel? Daarna is het aan hen om te dromen van hun ideale stad anno 2050 en hun ideeën voor te stellen aan de anderen.

Thema: duurzame stadsontwikkeling en ecologie
Duur: 2,5 uur
Begeleider: Goodplanet
Mee te brengen: comfortabele schoenen voor de wandeling door Borgerhout

De workshop wordt begeleid door een gids. Er wordt wel een actieve inbreng verwacht van de leerkracht(en).

Educatief pakket voor de klas

Wil je in de klas werken aan klimaateducatie? De gratis downloadbare lespakketten van KlimaatLINK (UA) en ontleenbare educatieve koffers vormen een goede ondersteuning.

De lespakketten van KlimaatLINK zijn geschikt voor alle graden van het secundair onderwijs en behandelen vier thema's: het klimaatprobleem, oplossingen voor de klimaatproblematiek, knappe k(n)oppen (biodiversiteit en klimaat) en bodemonderzoek. 

Een workshop boeken

  • De workshops vinden plaats in het EcoHuis
  • De workshops zijn geschikt voor de tweede en derde graad secundair en worden aangepast aan kennis en niveau van de klas.
  • Reserveer minstens 3 weken vooraf 
  • Boek voor maximum 1 klas (tussen 12 en 22 leerlingen) per workshop. Er kunnen geen twee (of meer) workshops tegelijkertijd gegeven worden. 
  • Prijs: 2 euro per leerling voor scholen uit stad Antwerpen (alle netten), 6 euro per leerling voor scholen buiten stad Antwerpen. 
  • Inschrijven via e-formulier of 03 217 08 11
  • Meer info via ecoscholen@antwerpen.be of 03 217 08 05.

Boek een workshop

Via dit formulier boek je één of meerdere workshops. Reserveer per klas en minstens 3 weken op voorhand.

Boek nu 
Werken rond milieu en klimaat op school

Lees meer

Workshops milieu en klimaat voor basisonderwijs

Workshops basisonderwijs

Lees meer

Boek de workshop KlimaatMissie: ontdek, leer en verander

EcoHuis, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout

Lees meer

Iets fout of onduidelijk in dit artikel

Laat het ons weten