Aan de slag met planten

Lees hier alle info over planten en hoe je de juiste plant op de juiste plek zet.

Droom jij van een fleurige en kleurige omgeving? Dan ben je hier aan het juiste adres! Of je nu bloemen en planten een plek gaat geven langs je gevel of in je tuin, wij juichen kleur en groen toe. We verzamelden verschillende tips en plantenpakketten voor jou op de voglende pagina's. Zo kan je snel aan de slag. 

Klimplanten

Langs je gevel kan je een plant laten klimmen. Saaie gevels of gevels zonder ramen, kan je zo een heel nieuw uiterlijk geven. Maar welke Klimplant past nu het best bij jouw gevel? We verzamelden hier een overzicht van goede klimplanten voor de stad.

(lees verder onder de afbeelding)

Plantenfiches

Ga je voor planten en bloemen, stel jezelf dan eerst deze vraag: hoeveel uren zon krijgt de plek waar ik planten wil zetten per dag? Noteer het aantal uren zon best in mei. Krijgt de plek minder dan 5 uur zon, ga dan voor planten die tegen schaduw kunnen. Planten die meer dan 5 uur zon per dag het fijnst vinden vind je in de eerste link.

Planten die graag in de zon staan

Aan gevels en stadstuintjes die 5 uur (of meer) zon per dag krijgen, kies je het best voor zonnekloppers. Deze 6 combinaties staan graag tegen een zonnige gevel en kunnen wel wat wamrte verdragen.

Planten die tegen schaduw kunnen

Veel gevels of stadstuinen krijgen slechts 5 uur of minder zon per dag. Je kiest hier het best voor halfschaduw planten. We verzamelden 6 combinaties die je zo kan toepassen aan je gevel, in bloembakken, voortuin, stadstuin of onder je geadopteerde straatboom.

(lees verder onder de afbeelding)

Meer biodiversiteit

Bloemen en planten, maar zeker ook bomen verhogen de biodiversiteit gevoelig. Wil jij weten hoe je van jouw groene plek een biodivers paradijs maakt? Lees dan zeker deze 7 tips voor meer biodiversiteit.

Eetbaar groen

Of misschien geniet jij graag van je eigen geteelde groenten? Dan neem je best een kijkje op de pagina's over de volkstuinen en samentuinen die je verspreid over de stad kan vinden.

Het verhaal van de moestuin van Pieter, René, Sarah en Peter biedt je alvast heel wat inspiratie.

Zadenbibs

Zijn jouw groene vingers nog niet uitgetuinierd? Dan raden we je de zadenbib aan. Oogst zaad van jouw planten, bezorg het aan de bib of ruil het met andere tuiniers. Samen houden we de traditie van kweken en delen in ere. 

(lees verder onder de afbeelding)

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Antwerpen voor Klimaat

Elke maand krijg je de nieuwtjes en activiteiten in je mailbox.

Inschrijven 

 

 

 
Gratis advies voor jouw groen project

Lees meer

Klimaatpremie

Kinderdagverblijven, Ondernemers, Professionals, Scholen,

Lees meer

Iets fout of onduidelijk in dit artikel

Laat het ons weten