BreekUIT, maar dan 1 jaar later

Marie en Stefan schreven zich als een van de eerste deelnemers in voor BreekUIT. Een jaar later tonen ze vol trots hun groene stadstuin die vorig jaar nog een stenen koertje was. Ontdek hun BreekUIT-verhaal en dat van anderen.

  • Bewoners
  • -

Van saaie koer tot fleurige stadstuin

Marie en Stefan schreven zich vorig jaar als een van de eersten in voor #BreekUIT. Zij braken de tegels uit van hun koertje in district Antwerpen en hergebruikten die om een paadje aan te leggen. In hun stadstuin vind je nu niet enkel de planten die zij kregen via BreekUIT, maar ook een leuk vijvertje, een toffe picknick-bank en tal van kruiden en ander eetbaar lekkers.

Het volledige verhaal van Marie en Stefan lees je hier.

(lees verder onder de afbeelding)

Samen met de kinderen spelenderwijs de geveltuin onderhouden

Basisschool Ibex brak stenen uit langs hun gevel. Omdat deze school recent in het het klimaattraject voor EcoScholen stapte, vonden ze het belangrijk om ook de daad bij het woord te voegen. Samen met de leerlingen braken zij 12,5 vierkante meter stenen uit aan hun gevel. Het straatbeeld werd opeens een pak groener dankzij hun actie.

Het volledige verhaal van Ibex lees je hier.

(lees verder onder de afbeelding)

Geen plassen meer in deze stadstuin

Luc toverde met een tuinarchitect een koertje om tot een groene stadsoase waarin het regenwater volop kan infiltreren. Daardoor staan er nu geen plassen meer tot tegen de muur op regenachtige dagen.

De lavasteentjes houden het vocht goed bij en zorgen er zo voor dat deze bloemrijke tuin ook tijdens de drogere zomermaanden kan bloeien om bijen en andere insecten van eten te voorzien.  

Het volledige verhaal van Luc lees je hier.

(lees verder onder de afbeelding)

Samen met mede-bewoners een nieuwe voortuin aanleggen

De bewoners van een appartementsgebouw aan de Dennelaan in Wilrijk, vervingen onlangs 185 vierkante meter verharde voortuin door plantjes en een ontharding waarin het regenwater lokaal de bodem kan indringen.

Voor hun project konden zij rekenen op 1.850 euro steun dankzij de Klimaatpremie van de stad.

(lees verder onder de afbeelding)

Zelf aan de slag?

Registreer voor 8 oktober je deelname aan #BreekUIT, vertel ons hoeveel stenen jij gaat uitbreken en haal op 23 oktober jouw gratis plantjes op.

Per vierkante meter ontharding die jij uitbreekt, krijg je tien plantjes in ruil. Particulieren hebben recht op maximaal 50 plantjes, verenigingen, bedrijven of scholen, kunnen tot 100 plantjes verdienen.

1 jun. - 7 okt. Infomoment
BreekUIT: steen eruit, plant erin

Bewoners

Lees meer

BreekUIT: zo bestel je je plantjes

Bewoners, Kinderdagverblijven, Scholen

Lees meer

Klimaatpremie

Kinderdagverblijven, Scholen, Bewoners, Kinderdagverblijven, Ondernemers

Lees meer

Iets fout of onduidelijk in dit artikel

Laat het ons weten