Een oase van rust in de stad

Toen de bewoners van co-housing De Indruk aan het project begonnen, was er één ding duidelijk. Ze wilden een tuin. Ze besloten daarom om een deel van de bebouwing af te breken om plaats te maken voor een tuin waar elke bewoner gelukkig van werd. Hoe dat in zijn werk ging, ontdek je in de video.

  • Bewoners
  • 01/01/1970, 00:00 uur

Ruimte maken voor groen

Co-housingprojecten beslaan vaak een grotere oppervlakte dan eengezinswoningen. Dat betekent ook meer ruimte voor groen, al is die niet altijd meteen beschikbaar. In het geval van De Indruk, kozen de bewoners ervoor om radicaal te ontharden door gebouwen op de binnenplaats af te breken. Zo ontstond er een grote middenruimte waar nu de tuin is. Bovendien lieten ze een groendak aanleggen op een van de platte daken. Laat je adviseren om het potentieel in jouw appartementsgebouw te ontdekken.

Regenwater als cruciale bondgenoot

Hoe groter en ambitieuzer de tuin, hoe meer water je nodig hebt. Zo kan je bijvoorbeeld geen bomen in je tuin laten groeien als er niet voldoende water in de grond zit. Gelukkig betekent een grotere ontharding dat er meer regenwater kan infiltreren en kan je op een grotere oppervlakte ook meer water opvangen. Bij de Indruk wordt regenwater hergebruikt om toiletten door te spoelen, om de was te doen en om de tuin en het groendak water te geven.

Samenwerken loont de moeite

Samenwerken met buren of medebewoners is niet altijd makkelijk. Er zal veel overlegd en vergaderd moeten worden. Maar hoe groter de oppervlakte die je aanpakt, hoe groter de Klimaatpremie waarop je recht hebt. Bovendien kan je de investeringskost delen. Nood aan extra ondersteuning? Vraag dan gerust advies aan!

Gratis advies voor jouw groen project

Lees meer

Klimaatpremie

Kinderdagverblijven, Ondernemers, Professionals, Scholen, Bewoners

Lees meer

Het GroenDak

EcoHuis, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout

Ondernemers

Lees meer

Iets fout of onduidelijk in dit artikel

Laat het ons weten